Besøg skolen - Se mere

Personalet på Helgenæs Naturefterskole

På Helgenæs Naturefterskole er vi en skøn blanding af naturnørder, eventyrere, friluftstosser og faglige ildsjæle, der brænder for vores hjertesager og lever og ånder for de interesser vi har – både når det gælder naturlinjer og boglige fag - og for at sikre den bedst mulige skole for elever, der vil det vi laver. At vi er forskellige er en af de helt store styrker i vores fællesskab!

Mød os her, eller kom og besøg os på skolen.

Forstander på Helgenæs Naturefterskole Mette Marie Bauer

Mette Marie Bauer (MM)

Forstander

På HNE siden 2003.

Mette Marie har været på skolen så længe, at hun husker og ved mere om alt herude end alle! Hun er desuden født og opvokset et stenkast fra Helgenæs, og har boet på halvøen en stor del af sit liv, så hvis der er nogen, der har hjemme her på skolen og på Helgenæs, så er det hende. Men, tag ikke fejl! Der er ikke meget hjemmefødning over Mette Marie. Hun rejser og uddanner sig i hele verden. Hun vandrer på Caminoen, bader i de varme kilder på Island, ø-hopper i Grækenland og laver yoga i Sri Lanka. Kunst, kultur, oplysning, dannelse og uddannelse er hendes hjerteblod, og allerøverst på listen over ting, som er vigtige for et godt og rigt menneskeliv i Mette Maries bog, står fællesskabet. Det at mennesker mødes, kommer hinanden nær og finder på plads i sig selv og hinanden, er Mette Maries passion og vision for Helgenæs Naturefterskole.

Mette Marie huserer oftest på kontoret med sine kaffekopper, utallige møder og mange papirer, men hendes dør er altid åben!

Mette Marie arbejder med drift, udvikling, målsætninger, budgetter samt personaleledelse, og er ansvarshavende på HNE.

Ekstraunderviser på naturlinjen Islandske heste.

Uddannelse: Merkonom med speciale i regnskabsvæsen, ledelse, diplom i pædagogik og didaktik VIA Aarhus, coach og psykoterapeut.

Interesser: Friluftsliv, islandske heste, kunst og kultur, mad, adventure, musik, familie og venner.

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Erling Hansen

Erling Hansen (EH)

Lærer

På HNE siden 2011

Erling er skolens Grand old Man. Han har været på skolen længe, og udstråler ro, hygge og 'far' i en grad så man ikke kan undgå at føle sig tryg og godt tilpas i hans selskab. Erling er sidst set i andet end jagttøj i 1995, hvor han havde sin læderjakke på til en koncert. Det var måske endda hans egen koncert, for Erling er ferm på tangenterne og spiller fast til fællessang. Med Erling følger som regel Bella og Yoda, hans trofaste labradorhunde, som dels holder området rent for æbleskrog og fiskeaffald, og dels søger for at man altid kan få en våd snude i nakken og et kærligt slik på hånden, hvis humøret er lidt nede (eller man har mad i lommerne).

Erling er leder af naturlinjen Jagt, er UU-vejleder, og desuden jagttegnsinstruktør. Erling er IT-ansvarlig på skolen (det er ham du skal finde, hvis dit password smutter) og så spiller han fremragende klaver til alle samlinger og mærkedage.

Uddannelse: Musik og historie Aarhus Universitet (2002)

Interesser: Jagt, fiskeri, friluftsliv, musik og IT

Erling bor på skolen.

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Jesper Thomsen

Jesper Thomsen (JT)

Lærer

På HNE siden 2015

Jesper er vores største energibombe. Han har så meget 'go', at det kan være svært at få ham til at stå eller sidde stille, faktisk. Hvis du overvejer 'Alene i Vildmarken' arctic style, 'Kurs mod fjerne kyster' eller at vandre tværs over Uralbjergene, så er det Jesper du vil have med! Alt med vand, sne, strabadser og bevægelse er Jespers element og han bliver aldrig træt! Jesper kan finde vej hvorsomhelst nårsomhelst (i mørke og med bind for øjenene) og han ved så meget om hvordan vand og vind opfører sig, at vi ikke rigtig behøver vejrudsigten på skolen (men, vi bruger den alligevel, fordi sikkerhed betyder alt for Jesper). At han også er sød og sjov, kan spille på klaver, trommer og guitar - og altid ser det bedste i alle, gør ham bare endnu mere fantastisk!

Jesper underviser i idræt, matematik og på P10 Nord. Han er leder af linjen Surf og sejlands og underviser desuden bl.a. på valgfagene kitesurfing, SUP og træklatring.

Uddannelse: Idrætslærer med friluftsliv fra Københavns Universitet (2002), linjefagslæreruddannet i matematik VIA Aarhus (2024)

Certificeret instruktør i kitesurfing, alpint skiløb, SUP, væg- og træklatring.

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Tim Masermann

Tim Masermann (TM)

Lærer

På HNE siden 2017

Tim er nok verdens sødeste og rareste menneske! Han vinder hvert eneste år 'Årets lærer' i elevnomineringerne - til vi andres store misundelse og fortrydelse, men der er bare ikke noget at gøre, ingen når Tim til sokkeholderne på den front. Tim ELSKER at fiske, og smutter ind i mellem liige ud med stangen i en pause. Det er også Tim du kan (forsøge at) slå i CS Go. Tim kommer fra Tyskland og har jo derfor det sorte bælte i tysk, mens hans danske og engelske er også tip top.

Tim underviser i tysk og engelsk og er leder af naturlinjen Lystfiskeri. Han har desuden forskellige valgfag, f.eks. strandkøkken og lystfiskeri for begyndere.

Når Tim har fri, hvad tror du så han laver?.. Yes, han fisker! 😀

Uddannelse: Tysk og historie på universitetet i Tyskland.

Interesser: Lystfiskeri, gaming, musik, familie og venner

 

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Kristina Rosenkrands Petersen

Kristina Rosenkrands Petersen (KR)

Lærer og pædagogisk leder

På HNE siden 2018

Kristina er hestepige med stort H og er oftest i ridetøj og omgivet af andre hestepiger eller heste. Hun er mildest talt elendig til at huske ansigter og/eller navne på mennesker, men kan uden problemer se forskel på skolens ca. 10 røde heste på 100 meters afstand. Kristina har som regel gang i 1000 ting, men man kan altid stoppe hende og få hjælp til noget der driller, eller en snak, hvis man bare har brug for en voksen der lytter. Det er også Kristina der holder møder med elever og forældre, har styr på diverse retningslinjer og regulativer fra undervisningsministeriet, på skolens pædagogiske og didaktiske strategier - og så er det hende der gerne synger 'Er du dus med himlens fugle' eller 'Let it go!' i sin lille lyserøde megafon på godmorgenrunden, når hun har morgenvagten..

Kristina underviser i dansk, engelsk, dansk som andetsprog, er læsevejleder og leder af naturlinjen Islandske heste.

Uddannelse: Folkeskolelærer VIA University Aarhus (2003), Diplom i forandringledelse og organisationsudvikling UCC KBH (2012).

Forfatter til fagbogen 'Inklusion, en guide..' på Hans reitzels forlag (2015).

Interesser: Hestesport, litteratur, musik, natur, familie og venner.

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Rasmus Møller Christensen

Rasmus Møller Christensen (RM)

Lærer

På HNE siden 2020.

Rasmus er både skolens matematikgeni og rock star! Han besidder den sjældne og heldige kombination at være et både matematisk og musisk begavet menneske - som desuden har evnerne til at kunne gøre begge dele tilgængeligt og meningsfuldt for alle os andre, der ikke i samme grad er blevet smilet til af matematik- og musikguderne. Rasmus er altid rolig og velovervejet (bortset måske lige fra når Brøndby taber), og da han er nordjyde med stort N, kan han mange sjove ord, som ikke findes syd for Limfjorden. Når Rasmus siger, at 'det ikk' er så tosset endda', så findes der ingen større ros!

Derhjemme passer Rasmus bl.a. familien og musikken, og han er så glad for at arbejde på HNE, at han kommer kørende helt fra Horsens!

Rasmus underviser i matematik, fysik, naturfag og musik. Desuden er han skolens skemaspecialist og ret så ferm med IT.

Uddannelse: Folkeskolelærer UCN Hjørring (2017).

Interesser: Fodbold, musik, familie og venner.

Pædagog på Helgenæs Naturefterskole Iben

Iben Irene Vestergaard (IV)

Socialpædagog

På HNE siden 2022

Iben går hele december rundt med julesweater, briller der blinker og rød Rudolf-næse. For det er jo jul! Hun danser som en drøm og binder de smukkeste kranse af alt hun finder i naturen omkring os. Hun griner som en havnearbejder, snakker århusiansk som Niels Malmros og våger over eleverne som Mother Teresa. Det er Iben, som har styr på struktur og lister. Som kan hjælpe med at pakke rygsækken og få alle til at grine, selv når man ikke kan finde noget som helst på værelset og tuder af træthed. Det er Iben, som laver lynjusteringer i buspladserne, ringer til lægen, hjælper med Rejseplanen og trøster når veninden er dum eller kæresten smutter. Det er Iben, der altid er 100% på elevernes side, og som går up and beyond for at alle skal trives og være glade på skolen. Og så er det, heldigvis, aldrig kedeligt, der hvor Iben er!

Iben underviser i krea og har støttefunktion i fagtimer på forskellige hold.

Uddannelse: Socialpædagog Århus Socialpædagogiske seminarium (1988), Diplomuddannelsen fra Danmarks Lærerhøjskole (1997), Specialpædagogik og tværfagligt samarbejde B&U-Århus (1998)

Interesser: Håndværk og design, natur, familie og venner.

Støttelærer på Helgenæs Naturefterskole Berit Danielsen

Berit Danielsen

Pædagog

På HNE siden 2017

Berit ordner ting! Det er hende, som har styr på depotet og som har den store kædestrammereksamen i vaskemaskine. Hun tjekker dit værelse, når du har gjort hovedrent om tirsdagen og hun svarer dig ind i mellem på klingende norsk, for Berit er født i Norge - langt oppe nordpå, hvor der er sne og grantræer så langt øjet rækker. For Berit er udeliv en del af dna'et, og når hun ikke er på skolen, går hun lange ture med sin hund, eller strikker trøjer, der er så flotte, at hun kunne leve af det, hvis hun ville. På Berits aftenvagter kan man sætte sig med pindene sammen med hende, og lære hende kunsten af. Hun er fuld af gode historier og hyggelig at snakke med. Og man må gerne sige 'Hva?' 10 gange indtil man lige har fået tunet ørerne ind på det norske, og kan følge med.;)

Berit har tilsyn og rengøring på skolen.

Uddannelse: Pædagog

Interesser: Friluftsliv, håndværk og design, hunde, familie og venner

Lærer på Helgenæs Naturefterskole Kasper Vikær Mouridsen

Kasper Vikær Mouridsen (KM)

Lærer

På HNE siden 2021

Kasper er big time adventure- og naturnørd! Hans ide om en afslappende ferie indeholder klatreture op ad stejle bjergsider og teltlejre nord for iltgrænsen med sneen piskende om ørene og posemad blandet med istapper i trangiaen. Der findes ikke dårligt vejr, så har vi sagt det! Men, der er mere ved Kasper end savage vildmarks-skills. Han kan trylle med ord på både dansk og engelsk, underspille en joke som ingen anden og har en enorm paratviden - og så kan han flekse sin krop i de vildeste yoga-poses. Kaspers fokus på og viden om genbrug, bæredygtighed og hans respekt for naturen omkring os, giver os håb for fremtidens generationer.

Underviser i dansk og på P10 Nord samt på naturlinjen Nordisk friluftsliv

Uddannelse: Folkeskolelærer VIA Aarhus (2018), Friluftsvejleder fra USN, Bø i Norge (2021)

Certificeret instruktør i SUP, klatring og kano.

Interesser: Friluftsliv, yoga, adventure, familie og venner

Tobias Damhus Korsgaard (TD)

Lærer

På HNE siden 2021

Hvis du er på skovtur og har glemt madpakken, så fortvivl ikke. Tobias har dig! Tobias ved alt om spiselige og uspiselige planter i naturen. Han kan sanke og tilberede et måltid så man godt forstår hvordan samler-jægerkulturerne har klaret sig så godt og længe i menneskets historie. Tobias er desuden dreven i bush craft, så at lave sin egen ske, lægge en improviseret skinne på et brækket ben, eller lure hvor drikkevandet gemmer sig er ingen sag. Med Tobias kan du roligt hoppe ind i din tidsmaskine og rejse 30.000 år tilbage i tiden. Tobias er i øvrigt også den rigtige at tage med ned og kigge på Helgenæs' egen tidsmaskine, for 100 meter fra skolen er jordlagene fra de sidste mange tusind år blottet, og geologi, sten og fossiler er endnu en af Tobias' mange interesser, og han kan fortælle dig om rhombeporfyr og feltspat og what not til du segner. Selvfølgelig er han også hjemme i dansk litteratur, og så kan han da også sejle og klatre - og lære dig at gøre det!

Tobias underviser i dansk, medborgerskab, på P10 Nord og på naturlinjen Nordisk friluftsliv

Uddannelse: Folkeskolelærer VIA Carlsberg (2019), Friluftsvejleder Skovskolen (2019-21)

Certificeret instrukør i kajak, kano, SUP og klatring

Interesser: Friluftsliv, bush craft, sankning og mad over bål, adventure, gaming, familie og venner

Tobias bor på skolen

Kok på Helgenæs Naturefterskole Rikke Vendelbo

Rikke Vendelbo (RV)

Kok

På HNE siden 2019

Rikke laver mad til os alle og styrer køkkenet med orden, præcision, humor og kærlighed. Rikke møder før fanden for sko på så der kan være friskbagte boller og lun grød klar til elevernes morgenmad hver dag. Alle elever på HNE tilbringer mindst en uge i køkkenet sammen med Rikke i løbet af deres ophold hos os. Her er de med til at planlægge menuen, lave og servere maden, samt rydde op og gøre rent i køkkenet. Hos Rikke lærer eleverne om maden vi spiser, om fødevarehygiejne og om hvordan man får utrolig meget fra hånden på ingen tid, så alle på skolen kan nyde hjemmelavet og næringsrig mad fem gange om dagen. Når Rikke ikke er på skolen kan man være heldig at møde hende på Harleyen. Man skal vinke, for hun kan ikke høre, hvis man råber hej!

Uddannelse: Kok, Hotel Fakkelgaarden (1998)

Rikke har bl.a. arbejdet på Molskroen, Falsled Kro, drevet kantiner, bygget cafeer op i Århus samt udviklet opskrifter for Karolines Køkken

Interesser: Harley Davidson-livet, mad, ski, løb, familie og venner

Skolemor på Helgenæs Naturefterskole Hanne Holst

Hanne Holst (HH)

Skolemor

På HNE siden 2010

Hanne trækker splinter ud, lægger bandager og giver trøstekrammere, som ingen anden. Hun kan hjælpe med alt fra tøjvask til fnatkure - og så har hun det sorte bælte i friluftsliv. Hanne er med på næsten alle skolens ture og kan sove i bivuak, i hængekøje, i telt, i en plastikpose eller bare på lidt lyng, hvis det skal være. Hun er altid i godt humør, og overser ikke en eneste elev, som ikke er det. Hanne kan trylle fremragende måltider frem ved bålet, og har - som den eneste - opskriften på de berømte Muffeluffer i hovedet. Muffeluffer er en slags små, søde pandekager, som laves over åben ild, og de smager så englene synger (eller så man får ondt i maven, fordi man spiser 50!). Når Hanne ikke er på skolen er hun på vandreture eller passer sine søde børnebørn.

Uddannelse: Slagter

Interesser: Friluftsliv, mad over bål, vandring, familie og venner

Sekretær på Helgenæs Naturefterskole Gitte Akselsen

Gitte Akselsen (GA)

Skolesekretær og bogholder

På HNE siden 2019

Gitte er vores blæksprutte. Hun holder styr på alt fra vaskerimønter og kontoudtog til elevnumre og bardunposemarkeringer, og det er hende du får i telefonen, når du ringer til skolen indenfor kontorets åbningstid. Det er Gitte, som altid smider hvad hun har i hænderne og tager sig tid til at lytte og give en krammer. Gitte finder det telefonnummer du mangler, laver bakken med kaffe og kakao, husker at få lukket vinduerne, finder et ekstra par overtrækkere, får betalt beslagssmeden, giver en hånd med ved salatbaren, samler ansøgninger til ordblindehjælpemidler, booker møder, har en ekstra tavletush liggende, og som fikser hundredemillioner andre helt uundværdlige ting og sager som skolen slet ikke kan køre uden. I sin fritid er Gitte spejderleder og svømmetræner, fordi hun jo bare elsker at være der for andre, hjælpe dem med at holde styr på alting og allermest at give unge mennesker en oplevelse af at lykkes, høre til og af at være en del af noget, der er større end en selv.

Uddannelse:

Interesser: Spejderliv, svømmesport, foreningsliv, friluftsliv, familie og venner

Undervisning på Helgenæs Naturefterskole Michael Korsholm

Michael Korsholm (MI)

Tilsyn, valgfagslærer og vikar

På HNE siden 2023

Michael tryller med drama, film og medier. Han er et roligt og behageligt menneske, som ofte betragter og analyserer i stilhed, men tag ikke fejl - han har en masse på hjerte. Bl.a. at unge mennesker får mulighed for at udtrykke sig i gennem kunsten og at man kan samles om at beskrive følelser og tanker i billeder. Michael er en habil friluftskok og han nyder at dele glæden ved at tilberede lækre retter over åben ild med skolens elever.

Tilsyn og valgfag, f.eks. bålmad og drama.

Uddannelse: Dramaturgi, Aarhus Universitet (20XX)

Interesser: Teater, film, historie, filosofi, friluftsliv, familie og venner

Pedel på Helgenæs Naturefterskole Kim Johansen

Kim Johansen (KJ)

Pedel/Serviceleder

På HNE siden 2018

Kim holder skolens bygninger, vand- og varmesystemer og udendørsområder kørende. Der er ikke den ting han ikke kan fikse, og så er han kendt for sit gode humør og ukuelige optimisme. Man kan altid få en hyggesnak, et godt grin og et stykke chokolade på Kims værksted. Hvis han ikke er på værkstedet, kan du sikkert finde ham på den lille røde traktor, eller i færd med at hænge (endnu) en hylde op til dimsedutter på et elevværelse. Er der en vandhane, som drypper, et elhegn der ikke slår eller et gardin, der ikke lukker til, så finder du bare Kim!

Kim assisterer på jagtlinjen og med at passe skolens islandske heste

Uddannelse: Elektriker Aarhus TECH (1989)

Interesser: Jagt og fiskeri, hundetræning, naturliv, familie og venner

 

Underviser på Helgenæs Naturefterskole Daniel Germer Stilling

Daniel Germer Stilling (DG)

Tilsyn og vikar

På HNE siden 2010 (tidligere elev)

Daniel er en af de mange tidligere elever, som har holdt fast i deres tilknytning til HNE. Mange vælger at blive HNE-ambassadører og møder op til vores arrangementer som ekstrapersonale og rundvisere. Andre er fast inventar på vores rejser som forbilleder og støtte for eleverne, og så er der dem der, som Daniel, vælger at komme tilbage som ansatte, når de har set lidt af verden og er blevet rigtig voksne. Daniel har i den grad været på eventyr. Han har udfordret sig selv i militæret og er uddannet militærpolitibetjent, sygehjælper og livvagt og han har kørt hundeslæde nord for polarcirklen og er undsluppet isbjørne og snestorme. Nu har han valgt at tage en uddannelse som folkeskolelærer, fordi han gerne vil have nogle rigtige udfordringer (!), og give noget af det tilbage han som dreng og ung fik med sig fra de lærere han har haft og de skoler han har gået på. Daniel er et forbillede, en rollemodel og ganske enkelt et helt fantastisk menneske, som har HNEs dna i blodet og hjertet på det helt rigtige sted.

Uddannelse: Læser til Folkeskolelærer på VIA Aarhus (forventes færdig 2024), Militærpolitbetjent (2016) og livvagt (2017), sygehjælper og behandler i forsvaret, hundeslædefører på Svalbard SAR-beredskabet

Interesser: Fotografering, friluftsliv, adventure, familie og venner

HNE PÅ INSTAGRAM

[insta-gallery id="1"]