Efterskolernes Dag - Se mere

Køkkenet på Helgenæs Naturefterskole

Køkkenet på Helgenæs Naturefterskole udgør hjertet i vores hverdag!

I køkkenet finder medarbejdere og elever ro og hygge – her er der tid til smil og en hyggelig snak om mad og alt, der rør sig på efterskolen.

Mad Moster Rikke
Alt imens der skramles med gryder, sovsen bobler, stegen bruner, bolledejen hæver, opvasken kører og oprydningen ordnes, så har vores Mad Moster Rikke overskud til at lave sjov og bage en ekstra kage.

 

Rikke er uddannet kok i 1998 på Hotel Fakkelgaarden, og har siden arbejdet på Molskroen, Falsled Kro, drevet kantiner, bygget cafeer op i Århus og lavet opskrifter for Karolines Køkken - Så hun ved en del om mad kan vi roligt sige.

I grøntafdelingen står eleverne og laver de dejligste salater, skaber skønne frugtanretninger og styrer pålægget til aftensmaden. Eleverne flokkes om Rikke, når der er udsigt til et stykke frugt, eller der skal hjælpes med at skrælle gulerødder.

Undervisning i køkkenet
Alle elever på Helgenæs Naturefterskole indgår i undervisning i køkkenet, hvor de lærer om alt fra rengøring, hygiejne, indkøb og sammensætning af menu til behandling af råvarer, madlavning, og de får mulighed for at komme med gode ideer.

Daglige måltider

Morgenmad, frokost, aftensmad, aftenkaffe og hyggelige mellemmåltider. Der er mange muligheder for at “tanke op” i hverdagen på efterskolen. Rikke sørger sammen med elev-gruppen for, at der er spændende retter og tilbehør, så du altid kan finde noget, du kan lide. Også vegetarerne får egne retter, så vi sikrer, at alle får en god og sund kost.

Og en god kage får vi skam også ofte, når Rikke tryller med deres færdigheder, ingredienser og gode humør.

HNE PÅ INSTAGRAM

[insta-gallery id="1"]