Besøg skolen - Se mere

Efterskoleår for danskere i udlandet

Er du en ung dansker der leder efter et efterskoleophold i Danmark i 9. eller 10. klasse?

En gang viking – altid viking!

Bor du i udlandet, men har tilknytning til Danmark? Vil du gerne bevare dit danske statsborgerskab ved at bo et år i Danmark, så er et år på Helgenæs Naturefterskole lige noget for dig.

Lille efterskole med fokus på fællesskab og natur
Vi er en lille aktiv efterskole, med ca. 80 elever. Skolen ligger unikt placeret midt i den absolut smukkeste dansk natur, for foden af Nationalpark Mols Bjerge og med elevværelser direkte ned til stranden.

Du kan få trænet eller finpudset dit danske på skolen, samtidig med at du oplever at være en del af et nærværende fællesskab. Her får du mulighed for at lave venskaber for livet.

Helt unik 10. klasse
Vores 10. klasse ”Global Nature” sætter naturen, bæredygtighed, samfund, kultur og meget mere i fokus! –  også i et internationalt perspektiv.

Du får færdigheder svarende til 10. klasses niveau både bogligt og naturfagligt. Det meste af vores undervisning i denne særlige 10. klasse foregår udendørs og vi nørder tværfagligt og praktisk på et højt niveau.

Deltagelse på linjen byder på et væld af oplevelser både i Danmark og i udlandet.
I 2018/19 går rejserne til Norge, med temaet vildmarksliv og til Tanzania, hvor økosystemer, fremmedartede dyr og natur, læring om tilgangen til frivilligt humanitært arbejde og kultur forskelle er i højsæde.

På skolen indgår du i det forpligtende fælleskab med resten af eleverne. Vi elsker de danske traditioner og møder dig dér i livet hvor du er. Her får du lov at være præcis som du er – mens vi sammen sikrer din udvikling og trivsel.

Almindelig 9. eller 10. klasse
Foruden Global Nature kan skolen ligeledes tilbyde dig mulighed for at gå i 9. og 10. klasse med tilvalg af følgende naturlinjer: Islandske Heste, Nordisk Friluftsliv, Lystfiskeri eller jagt.
Alle disse linjer er på skoleskemaet 6 timer om ugen.

Værtsfamilie
Hvis du ikke har familie i Danmark hvor du kan bo i hjemmeweekender, så er vi behjælpelig med at finde en værtsfamilie.

Pris
Prisen på et efterskoleår er afhængig af husstandsindkomst.
Du kan beregne prisen her på dette link: Beregn pris

Hvis du har lyst til at vide mere om skolen og hvem vi er, så lig rundt på hjemmesiden eller ring på +45 86356100 for en snak.

HNE PÅ INSTAGRAM

[insta-gallery id="1"]