Besøgsdag på HNE - Se mere

Projekt 10 Nord

Et år med naturforståelse i et nordisk perspektiv med ture i Danmark samt en afsluttende tur til et andet nordisk land.

Projekt10Nord er en 10. klasse på Helgenæs Naturefterskole med tværfaglig projektorienteret undervisning, hvor naturen er i fokus i et nordisk perspektiv.
Vi arbejder med en praktisk – hands-on tilgang, og du vil få fingrene helt ned i både den danske og nordiske jord. Du lærer dig selv at kende på en helt nu måde og du vil opleve, at du kan langt mere end du selv går og tror!
Her arbejder vi på tværs af alle fag og i forskellige arbejdsformer. Den der passer dig bedst. Her bliver undervisningen endnu mere meningsfuld - fordi den bliver bragt i spil.

Undervisningen tager, som navnet indikerer, udgangspunkt i vores nordiske lande og selvfølgelig med naturen som omdrejningspunkt. Vi starter med det nære. Danmark! Her arbejder vi eksempelvis med biodiversitet og vores danske kyster, med alt hvad dette indebærer. Det er nemt tilgængeligt, for skolen er placeret i den vilde og uberørte natur, ned til havet og ud mod søen.

Vi skal ud i det, smage, mærke og røre. Tale om det og være i det. Vi undersøger og lærer om istidslandskaber i Nationalpark Molsbjerge, som skolen ligger placeret for foden af.

Når vi kommer længere ind i året, søger vores nysgerrighed længere væk geografisk og tager på en fagrejse til Island. Vi er vilde med geologi og gejsere, fjelde og sletter, men også med de islandske sagaer når vi læser dem højt og nørder med dem, omkring bålet.
Projekt10Nord har deres helt egen prøveform, så året afsluttes med en prøve, hvor du laver et projekt, du skal fremlægge for dine undervisere og en ekstern censor. Du skal her bringe al din læring og viden i spil fra hele året.

HNE PÅ INSTAGRAM